Den här utrustningen är särskilt omsorgsfullt utvald och ger en påtagligt mer verklig återgivning än vad som kan göras genom en KAT-kabel. Kvalitetshöjningen upplevs även vid jämförelse med annan fiber-LAN-utrustning på marknaden.

– En installation tar bara några minuter.
– två års omfattande tester och dialog med tillverkare utmynnade i en utrustning som skiljer sig från liknande alternativ.
LightCore Pro innehåller hårdvara och kablage. Den tunna fiberkabeln är en single-mode laserkabel med glaskärna, gjord efter militär standard, skyddad av kevlar och dubbla nätrör av stål. Den är tunnare än en nätverkskabel, smidig och böjbar.

HÖGSTA MÖJLIGA KVALITET.
Även fibret är av högsta kvalitet. med ändarna slipade av Corning med 50 års erfarenhet.
Optisk (TOSLINK) kabel kan inte jämföras med Laser-LAN fiberkabel då en optisk kabel har en ledare av plastfiber medans Laser-LAN har en av glaskärna. I en optisk kabel avtar effekten vid ca.10 m. medan kabeln i LightCore-paketet ger oförändrad effekt i upp till ca. 4 mil.

OMVANDLARE och SFP-MODULER.
Modellerna är valda efter en stor test på marknaden. Den utvalda sorten passar in perfekt för sitt ändamål. Din musik flödar extra fritt.

INSTALLATION
1 meter KAT7-cabel (Viablue, Tyskland) pluggas in mellan router och omvandlarens RJ45-hona.
Den tunna fiberkabelns ändar har en liten gummihätta som ska plockas bort.
Viktigt! Kabeländarna i kontakterna ska ej vidröras på grund av den känsliga, slipade ytan.
Den 10 eller 20 m långa kabeln läggs ut i lokalen och kopplas in på samma sätt men nu i bakvänd ordning med KAT7 kabeln (Viablue) sammankopplade med den mötande ljudenheten.
Om du i dag använder en KAT-kabel kan du konkret märka skillnad på ljudkvalitet. De flesta som gjort jämförelsen har sedan inte tvekat.

Många kontakter med olika standarder finns att välja men efter två års tester erbjuds du den som vi den bästa.
Exempel på några standarder:

FRAMTIDSSÄKER
Överföring genom duplexöverföring är framtidssäker då valet av fiberkablage är gjort inom instanser som sjukvården, aktiemarknaden, militären. Miljarder kilometer fiber har dragits världen över.

Det finns tre sorters slipning av kabelns ändar: PC, UPC och APC? Den kabeln du får har APC-kontakten med 8° vinkel.Det som ingår i LightCore för musiklyssning är en SFP-modul med en påkostad, överdimensionerad konstruktion som klarar ett temperaturområde om -40 till +85 grader Celsius. Den har en garanterat lång livslängd.

Single Mode skickar endast en våglängd som både sändare och mottagare är avstämda för.
Multi Mode skickar två signaler i samma kabel.
Single Mode är något dyrare men kan skicka långa avstånd utan förlust (typiskt upp till ca. 40 km)
Multi Mode kan skicka mer information men då på på kortare avstånd.
Men just för Audio-applikation passar Single Mode bäst då den är mindre komplex och har en enkel signalväg med mindre difraktion.


Det finns billiga fiberkabel att köpa som man skulle kunna välja i stället men den tyska tillverkaren Corning visade sig efter den stora testen vara den bästa med extremt välkontrollerade arbetsmetoder. Vår kabel som tillverkas blir i slutändan 100% 3D / Interferometer-testad. Så den kabel du får hem har en unik ID och en egen specifikation.

Militärklassad armerad, svart kabel i skikt.


MULTI MODE & SINGLE MODE:
Multi mode core har en diameter på 50 µm (micrometer) medan
Single mode core har en diameter på 9 µm. Ett hårstrå har en diameter på ca. 100 µm.DET HÄR INGÅR I BESTÄLLNINGEN.
En top-noch single-mode laserkabel
Två industrial standard SFP-moduler tillverkade av komponenter av högsta kvalitet
Två Viablue KAT7-kablar
Ring gärna för ett samtal om LightCore Pro: 0763-094900 // Thomas